Met de vastgoed hypotheek kunt u uw vastgoedportefeuille uitbreiden.

 

Voor vastgoedprofessionals en -beleggers kan het interessant zijn de vastgoedportefeuille uit te breiden. De financiering van vastgoed is daarbij erg belangrijk. Er is een eenvoudige manier om objecten gefinancierd te kunnen krijgen. Een vastgoed hypotheek is uitermate geschikt voor het herfinancieren van uw vastgoedportefeuille. Hiermee wordt de overwaarde van uw huidige pand(en) in de aankoop van een nieuw object geïnvesteerd. 

 

Vastgoed populair als particuliere belegging

Steeds meer particulieren kopen een (tweede of volgende) woning voor de verhuur. Zij zien dit als een lucratieve belegging. Een investering die zowel maandelijkse inkomsten oplevert als mogelijk ook een waardestijging op de langere termijn. In 2015 was al bijna 4,5% van de woningvoorraad in handen van particuliere beleggers. Sindsdien is dat alleen maar gegroeid. Het kopen-voor-de-verhuur is ondanks de stijgende huizenprijzen zo populair dat enkele gemeenten dit nu zelfs verboden hebben.

 

Bijzonderheden verhuur-hypotheek

  • Ga je een woning kopen voor de verhuur dan heb je meer eigen geld nodig. Niet alleen voor de ‘bijkomende’ financieringskosten; ook omdat de lening wordt beperkt tot bijvoorbeeld maximaal 80% van de ‘marktwaarde bij verhuur’ 
  • Die marktwaarde bij verhuur is lager dan van dezelfde woning zonder huurders 
  • De financieringskosten zijn sinds 2021 ook hoger dan voorheen, omdat je 8% overdrachtsbelasting betaalt (in plaats van 2 of 0%)
  • Voor de fiscus valt een woning die je verhuurt in box3 (vermogen), dus kun je de hypotheekrente niet aftrekken
  • De rentetarieven liggen wat hoger, maar ook hier valt wat te kiezen! 

Voordeel bij de financiering is dat we (een deel van) je huuropbrengsten kunnen meenemen bij het berekenen van je financieringsruimte. Ook voor een woning waar al een huurder in zit, kunnen wij een passende financiering verzorgen.

 

 

Belangstelling voor een investering in eigen vastgoed voor de verhuur?


Je bent bij ons aan het juiste adres voor een vrijblijvende oriëntatie. En uiteraard voor een deskundig advies en vlotte bemiddeling als dit inderdaad iets voor je is.

Wat je motieven ook zijn, bij een beslissing over een verhuur-hypotheek laat je je het beste adviseren door een onafhankelijk expert. Er zijn diverse aanbieders met hun eigen voorwaarden en tarieven. Het is verstandig die goed op een rijtje te krijgen. Wij helpen je daar graag bij.

 

Maak vrijblijvend een afspraak.